مزوتراپی یک روش تزریقی و کم تهاجم برای رساندن، هورمون، آنزیم، ویتامین ها و مواد مغذی به لایه میانی پوست است که با اهداف مختلفی انجام می شود. در صورتی که پوست صورت تحت این فرایند درمانی قرار گیرد، می تواند با هدف لیفتینگ، رفع چین و چروک، جوانسازی و بازسازی انجام شود و در صورتی که بر روی پوست یا مو انجام شود، می تواند با اهداف رفع ریزش مو و تقویت موی سر باشد.
کاربرد و اهداف مزوتراپی بسته به محل تزریق و داروی تزریقی می تواند بسیار متفاوت و متنوع باشد. ممکن است متخصص جراح زیبایی برای درمان سلولیت یا چاقی موضعی از این روش استفاده نماید. در این صورت معمولا از داروهایی استفاده می شود که سوخت و ساز را در ناحیه مورد نظر افزایش دهند. این روش برای درمان پف و تیرگی زیر چشم نیز استفاده می شود.
مزوتراپی چگونه انجام می شود؟
زمانی که به جراح زیبایی یا متخصص پوست و مو مراجعه می کنید، یکی از راهکار های پیشنهادی او استفاده از درمان های مزوتراپی است. ممکن است مزوتراپی درمان اصلی یا یک درمان مکمل در کنار سایر درمان های تجویزی باشد .
جراح متخصص بسته به شرایط شما و نوع مشکل امکان استفاده از این روش کم تهاجم و موثر را بررسی می کند و محتوای موادی که میخواهد تزریق شود را تعیین می کند. محتوا می تواند ویتامین، هورمون، دارو، آنزیم ، انواع پروتئین یا ترکیبی از دارو ها باشد. تزریق با بی حسی و با سوزن های نازک انجام می شود. به همین دلیل بدون درد بوده و معمولا دوره نقاهت ندارد. معمولا لازم است با فواصل زمانی مشخص عمل تزریق تکرار شود. بسته به این که این درمان با چه هدفی انجام می شود ممکن است 4 تا 8 جلسه با فواصل 7 روز تا یک ماه تکرار شود.
مزایای مزوتراپی
مزوتراپی یک درمان کم تهاجمی و بدون درد است که در سراسر جهان به ویژه اروپا بسیار رایج است. این درمان در مقایسه با درمان های مشابه عوارض جانبی بسیار محدودتری دارد چرا که بدون نیاز به جراحی و بیهوشی انجام می شود. درمان مزوتراپی فاقد دوره نقاهت می باشد و بیمار می تواند بلافاصله پس از درمان، به زندگی عادی خود ادامه دهد. از جمله کاربردهای مزوتراپی می توان به مزوتراپی لاغری، مزوتراپی جوانسازی و جلوگیری از ریزش مو اشاره کرد. همچنین این روش برای درمان ریزش مو نیز کاربرد دارد.
مزوتراپی برای درمان چین و چروک صورت
مزوتراپی در مقایسه با مصرف دارو بسیار سریع تر و موثرتر است در واقع به جای جذب دارو از پوست، به صورت مستقیم به لایه میانی وارد می شود و از آنجایی که در جذب دارو از پوست نفوذ آن به لایه میانی محدود است، می توان انتظار داشت این روش به دلیل رساندن داروی بیشتر به لایه میانی، موثرتر باشد. این درمان در مقایسه با درمان های مشابه بسیار کم هزینه تر است. این روش در میان کسانی که طرفدار ظاهر طبیعی هستند، بسیار محبوب است.
سوالات متداول مزوتراپی
1-آیا نیاز به تکرار درمان های مزوتراپی در آینده وجود دارد؟
در واقع تمامی درمان های پیشنهادی، تلاش می کنند تا روند پیر شدن و آسیب به پوست را کند نمایند. بنابراین با گذر زمان نیاز به تکرار درمان های زیبایی وجود دارد. با این تفاوت که مزوتراپی قابل تکرار است و بدون عوارض می توان آن را در آینده تکرار کرد اما بسیاری از درمان ها قابلیت تکرار ندارد و بیمار نمی تواند از دیگر خدمات تخصصی زیبایی استفاده نماید.
2-مزوتراپی برای درمان چین و چروک های عمیق مفید است؟
مزوتراپی می تواند در کاهش چین و چروک های عمیق تاثیر گذار باشد اما تصمیم این که تنها درمان باشد با به صورت مکمل در کنار سایر درمان ها استفاده شود تا بهترین نتیجه حاصل شود، بر عهده متخصص زیبایی است. بسته به پوست شما در این خصوص تصمیم گیری می شود. در سنین بالا و چین و چروک های عمیق معمولا از این درمان به صورت مکمل استفاده می شود.
3-درمان ریزش مو با مزوتراپی دائمی است؟
خیر. تا زمانی که مصرف ویتامین ها و مواد مغدی در بدن کم باشد قطعا با مشکل ریزش مو روبرو می شوید بنابراین پیشنهاد می شود بعد از انجام مزوتراپی مو بهتر است از یک رژیم اصولی پیروی کنید.
4-انجام درمان مزوتراپی نیاز به آمادگی دارد؟
معمولا آمادگی خاصی برای انجام این درمان لازم نیست. در صورتی که از داروهای خاصی استفاده می کنید ممکن است متخصص زیبایی برای مدت کوتاهی مصرف این دارو ها را متوقف کند. برای مثال مصرف داروهای رقیق کننده معمولا قبل از درمان متوقف می شود. ممکن است توصیه شود قبل از درمان برای مدتی از لوازم آرایشی یا سایر خدمات تخصصی استفاده نکنید.
5-عوارض ناشی از درمان مزوتراپی چه می تواند باشد؟
التهاب، قرمزی و تورم برای مدت بسیار کوتاهی ممکن است رخ دهد که بسیار سریع برطرف می شود. کبودی جزئی نیز محتمل است. در صورت ایجاد برجستگی زیر پوست، التهاب شدید، خارش، ممکن است به دارو ها حساسیت داشته باشید و به مراقبت تخصصی نیاز داشته باشد که البته بسیار نادر است. عفونت های پوستی که به دنبال درمان های مزوتراپی رخ می دهد، اغلب به دلیل خطاهای انسانی است و مرتبط با ماهیت درمان نمی باشد. به عبارتی اگر درمان توسط متخصص و اصولی انجام شود به هیچ وجه عفونت پوستی رخ نمی دهد.