هایفوتراپی نوعی روش جوانسازی پوست است که به دلیل کم تهاجم بودن عوارض چندانی ندارد. غیر تهاجمی بودن این روش به این معنی است که بدون ایجاد زخم، بخیه، برش یا بی هوشی انجام می شود. همین امر هایفوتراپی را به روشی امن و تقریبا بدون عارضه تبدیل کرده است. با این حال اغلب روش های زیبایی و جوانسازی صورت ممکن است عوارض داشته باشند. در ادامه برخی از عوارض هایفوتراپی را مورد بررسی قرار می دهیم.
هایفوتراپی چیست
هایفوتراپی نوعی روش جوانسازی و لیفت پوست است که در فرم دهی صورت، گردن، اطراف چشم و دیگر نواحی صورت استفاده می شود. دراین روش امواج فراصوت به صورت متمرکز به لایه های عمیق پوست فرستاده می شوند و این امواج کلاژن سازی پوست را تحریک می کنند.
هایفوتراپی ساخت کلاژن را بدون تخریب بافتی انجام می دهد و به همین دلیل عوارض چندانی ایجاد نمی کند. به هر حال اغلب روش های درمانی ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی شوند که البته بسیار خفیف هستند و پس از مدت کوتاهی رفع می شوند.
عوارض جانبی هایفوتراپی
با اینکه عوارض هایفوتراپی نادر و خفیف هستند؛ اما ممکن است برخی عوارض جانبی در بیماران بروز کند. برخی از عوارضی که ممکن است اتفاق بیفتد به شرح زیر اند:
- قرمزی پوست: قرمزی پوست شایع ترین عارضه هایفوتراپی است. قرمزی پوست به دلیل واکنش پوست به اموج فراصوت است. البته لازم به ذکر است این عارضه بیشتر برای کسانی که پوست حساس و مستعد دارند ممکن است اتفاق بیفتد.
- درد در ناحیه درمان: احساس درد شدید بسیار نادر است؛ با این حال درد خفیف یکی از عوارضی است که ممکن است در بیمار بروز کند. این نوع درد که ممکن است به حالت سوزن سوزن شدن یا درد خفیف نبض دار باشد، بیشتر در نواحی حساس مانند چشم و دور لب ممکن است احساس شود.
- تورم: تورم یکی دیگر از عوارض نادر هایفوتراپی است که بیشتر برای افراد با پوست حساس اتفاق می افتد.
- بی حسی موضعی: امواج فراصوت در روش هایفوتراپی به لایه های درونی و عمقی پوست نفوذ می کنند. به همین دلیل ممکن است در اثر ورود امواج به پوست بیمار تا مدتی بی حس باشد.
- افزایش رنگدانه های پوست: هایفوتراپی ممکن است در برخی بیماران باعث تولید مقدار زیادی ملانین شود. به این اتفاق که اصطلاحا هایپرپیگمنتیشن نامیده می شود، باعث تیره شدن پوست مخصوصا در نواحی حساس پوست می شود.
مراقبت های بعد از هایفوتراپی
بسیاری از عوارض هایفوتراپی با انجام مراقبت های پس از هایفوتراپی قابل رفع است. برخی از این مراقبت ها را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد. پس از اتمام هایفوتراپی توصیه می شود بلافاصله صورت با آب خنک شسته شود تا از بروز التهاب جلوگیری شود. همچنین تا سه روز پس از انجام هایفوتراپی از آب گرم برای شستشوی ناحیه درمان استفاده نشود.
توصیه می شود که از در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گرفتن تا یک هفته پس از انجام هایفوتراپی خودداری کنید. همچنین استفاده مرتب از ضدآفتاب با اس پی اف مناسب تا یک هفته الزامی است. استفاده از کرم های لایه بردار تا حداقل دو هفته ممنوع می باشد.
سوالات متداول عوارض هایفوتراپی
1-آیا هایفوتراپی برای تمام سنین مناسب است؟
با توجه به آسان و کم عارضه بودن پروسه درمان با هایفوتراپی می توان گفت که این این روش برای تمام رده های سنی قابل استفاده است. با این حال اغلب متخصصان معتقدند که بهترین سن برای انجام هایفوتراپی سنین بین 30 تا 60 سال است. روش هایفوتراپی روی این افراد بهترین نتیجه را با کمترین عوارض خواهد داشت.
2-انجام هایفوتراپی برای چه کسانی ممنوع است؟
اغلب افرادی که بیماری هایی چون مشکلات قلبی و عروقی یا دیابت هستند ممکن است با انجام هایفوتراپی دچار عوارض جبران ناپذیری شوند. به همین دلیل توصیه می شود در صورت داشتن مشکلات زمینه ای، مشکلات و حساسیت های پوستی پیش از انجام هایفوتراپی با جراح متخصص زیبایی مشورت های لازم را به عمل بیاورید.
3-آیا عوارض جانبی هایفوتراپی دائمی است؟
خیر؛ اغلب عوارض جانبی هایفوتراپی حداکثر تا دو هفته پس از درمان از بین خواهند رفت. البته لازم به ذکر است در صورت مستعد بودن پوست بیمار، هایفوتراپی ممکن است ملانین پوست را افزایش دهد و باعث تیرگی دائمی پوست شود. به همین دلیل توصیه می شود در یک مرکز زیبایی معتبر هایفوتراپی خود را انجام دهید.
4-نتایج هایفوتراپی چه زمانی قابل مشاهده است؟
زمان مشاهده نتایج در بیماران مختلف، متفاوت است. به طور کلی حدودا 4 تا 6 ماه ممکن است طول بکشد تا نتایج هایفوتراپی کاملا آشکار شوند.