جوش یا آکنه یکی از مشکلات شایع پوستی است که اغلب جوانان را درگیر می کند، اما هر شخصی ممکن است به این عارضه پوستی مبتلا شود. راه های بسیاری برای رفع جوش وجود دارند از جمله این راه ها می توان به روش های خانگی درمان جوش، روش های شیمایی درمان جوش و یا روش های کلینیکی درمان جوش اشاره کرد. اما در بسیاری از موارد بیماران جای جوش یا اسکار پس از درمان جوش روی پوست باقی می ماند.
برای درمان جای جوش و اسکار آکنه نیز روش های متعددی وجود دارد. یکی از روش های نوین رفع جای جوش و آکنه استفاده از روش سابسیژن است که در ادامه توضیحات بیشتری در این مورد ارائه خواهیم داد.
سابسیژن چگونه باعث درمان آکنه می شود
سابسیژن نوعی درمان برای جای جوش است که با استفاده از سوزن های ریز و مخصوصی که توسط جراح متخصص پوست و مو روی پوست کشیده می شوند، باعث آزاد شدن بافت همبندی یا بافت های فیبروتیک در پوست می شود. با آزاد شدن این بافت ها پوست به تدریج درمان می شود و فرورفتگی ها یا زخم های ناشی از جوش و آکنه از بین می رود.
انواع سابسیژن
روش سابسیژن خود انواع متفاوتی دارد که با توجه به پزشک یا کلینیک زیبایی ممکن است نوع سابسیژن مورد استفاده برای هر بیمار متفاوت باشد. یکی از انواع سابسیژن، سابسیژن با پیوند پوست است.
در این روش با ایجاد یک شکاف روی محل مورد درمان ارتباط بین پوست آسیب دیده و سالم از بین می رود و سپس با یک لیزر CO2، پوست از پشت گوش در محل درمان پیوند داده می شود. سابسیژن با PRP از دیگر روش های سابسیژن است که در آن با تزریق پلاسمای غنی از پلاکت خود بیمار به ناحیه مورد درمان تزریق می کنند. بهترین روش سابسیژن که امروزه به صورت گسترده انجام می شود، سابسیژن با استفاده از فیلر است. اینکه کدام یک از این روش ها مناسب بیمار است تنها توسط جراح متخصص قابل تشخیص است.
نحوه انجام سابسیژن چگونه است
پس از مشاوره و تعیین روش درمان، پوست بیمار توسط کادر درمانی پاکسازی و برای درمان آماده می شود. سپس با توجه به نوع پوست و عارضه پوستی بیمار نوع سابسیژن انتخاب می شود. دستگاه سابسیژن دارای سوزن های بسیار ریزی است که توسط جراح متخصص به آرامی وارد پوست می شوند.
این سوزن ها اتصال بین بافت های آسیب دیده و بافت های سالم را قطع می کند. سپس با توجه به نوع سابسیژن فیبر یا پلاسما به پوست تزریق می شود یا پیوند پوست به روش لیزر CO2 انجام می شود. پس از پایان عمل سابسیژن زخم ها پاکسازی می شود و پس از تجویز داروهای مورد نیاز، بیمار مرخص می شود.
مزایا و عوارض سابسیژن
سابسیژن یکی از روش های درمان جای جوش و اسکار آکنه است که تهاجم کمی دارد و به همین دلیل هم عوارض چندانی ایجاد نمی کند. از دیگر مزایای این روش، درمان بدون ایجاد تغییر در رنگدانه های پوست است. دوره نقاهت کوتاه و مشاهده سریع نتایج نیز از دیگر مزایای این روش است.
روش سابسیژن عوارض چندانی ندارد اما در برخی موارد ممکن است بیمار دچار کبودی، تورم، درد و یا التهاب شود که پس از چند روز رفع می شود.
سوالات متداول سابسیژن
1-هزینه انجام سابسیژن چقدر است؟
هزینه های سابسیژن با توجه به فاکتور های خاصی از جمله نوع سابسیژن، وسعت عارضه، موقعیت جغرافیایی و پزشک معالج بستگی دارد و نمی توان هزینه معینی را تخمین زد. بهتر است برای اطلاع از قیمت ها با کلینیک مورد نظر تماس حاصل کنید.
2-موارد منع انجام سابسیژن چیست؟
کسانی که پوست حساس یا مستعد عفونت دارند، افرادی که از غلظت خون پایین رنج می برند و افراد مبتلا به هر گونه بیماری پوستی باید ابتدا با پزشک معالج مشورت کنند. همچنین کسانی که از مشکلات زمینه ای مانند دیابت یا بیماری های قلبی و عروقی رنج می برند نیز باید در استفاده از این روش احتیاط کنند.
3-دوره نقاهت سابسیژن چگونه است؟
روش سابسیژن دوره نقاهت کوتاهی دارد که البته برای بیماران مختلف متفاوت است. اغلب التهاب و تورم ناشی از درمان پس از سه روز از بین می رود و تا یک هفته پس از درمان نیز تمامی عوارض پس از درمان رفع خواهند شد.
4-آیا انجام سابسیژن دردناک است؟
ممکن است به دلیل ورود سوزن ها به پوست بیمار احساس درد یا ناراحتی کند به همین دلیل کادر درمان پیش از شروع پروسه سابسیژن از مواد بی حسی مناسب مانند لیدوکائین روی پوست بیمار اعمال می کنند.
5-آیا نتایج حاصل از سابسیژن دائمی هستند؟
نتایجی که با استفاده از درمان به روش سابسیژن به دست می آید اغلب دائمی است و در صورتی که پس از درمان بیمار دچار عوارض پوستی دیگری که اسکار و زخم روی پوست ایجاد می کنند، نشود مشکل پوستی نخواهد داشت.
6-چند جلسه درمان با سابسیژن لازم است؟
پاسخ به این سوال با توجه به نوع پوست بیمار، نوع سابسیژن و شدت عارضه می تواند متفاوت باشد ولی به صورت میانگین 2 تا 4 جلسه با فاصله 4 هفته برای درمان کافی است.